kantaron

Kantaron Yağı Neye İyi Gelir?

Kantaron Nedir?

Sarı çiçekleri bulunan ve genel olarak Kuzey Amerika bölgesinde yetişen kantaron, tüysüz yapraklara sahip ve yarısına kadar tek gövde olarak yetişen bir bitkidir. Kantaron genel olarak yağ şeklinde kullanılmaktadır. Bunun yanı sıra çiçeklerinden ve yapraklarından çay elde edilebilmektedir.

Kantaron Yağı Neye iyi Gelir?

Kantaron yağı neye iyi gelir birçok kişi bu sorunun yanıtını aramaktadır. Öncelikle kantaronu çay olarak tüketenlerde uykusuzluğa, strese ve korkuya iyi geldiği bilinmektedir. Kantaron çayı olarak aktarlardan satın alınan kantaron sıcak su ile demleme yapılarak limon ya da bal katılıp tüketilebilmektedir.

Kantaron çay dışında kantaron yağı olarak hem sağlık sektöründe hem de kozmetik sektöründe devamlı kullanılmaktadır.

Kantaron yağı neye iyi gelir bu konuda birçok araştırma yapılmış ve özellikle sinirsel rahatsızlıklarda tedavi etkisi olduğu kanıtlanmıştır. Kantaron yağı mikrop kırma özelliğinden dolayı yaralarda iyileşme sürecini hızlandırarak çok çabuk tedavi eder. Öncelikle yanık tedavilerinde ilk başvurulan tedavi biçimlerinden biridir.

Hem çayı hem de yağı insan sağlığı açısından oldukça önemlidir. Ayrıca antiseptik özellik taşıdığından mikroplu iltihap rahatsızlıkları olanlar tavsiye edilir.

Bebeklerde kantaron yağının kullanılması pişik oluşmasını engeller. Oluşan pişiğin ise kısa sürede iyileşmesine yardımcı olur. Geçmişten günümüze kadar kantaron yağı özellikle yaralarda, yanıklarda ve güneş sonrası ciltte oluşan lekelerde tedavi amaçlı kullanılmaktadır.

Kantaron Yağı Nasıl Kullanılmalıdır?

Bitkisel her yağ gibi kantaron yağıda ağız yolu ve harici bir şekilde kullanılabilmektedir. Kantaron çayı tüketilerek bu bitkiden faydalanabilirsiniz. Bunun dışında yağ olarak yaraların üstlerine sürebilir ve cildin yenilenmesi için işlemi tekrarlayabilirsiniz. Kantaron yağı neye iyi gelir sorularınızdan sonra bunu kullanmanız gerektiğine dikkat etmelisiniz.

Öncelikle kantaron yağını yara ya da kesiklerde kullanmayı tercih ederseniz alanın temizlenmiş olmasına dikkat etmelisiniz. Bu sayede yağın daha fazla cilde nüfus etmesini sağlamış olursunuz.

Yaralarda ve iltihaplı vakalarda genellikle günde iki kez şeklinde uygulayabilir iyileşme süresini hızlandırabilirsiniz. Kantaron yağı oldukça faydalı yağlardan biri olduğu için mutlaka evinizde bulunmanız gereken ürünlerdendir. Kantaron yağını soğuk alanlarda saklamanız gerektiğini unutmamalısınız.

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir