Romatizmaya İyi Gelen Yiyecekler Nelerdir?

Romatizma, Tüm dünya genelinde milyonlarca insanı etkisinde bırakan, Bağışıklık sistemi üzerinde i sorunlar nedeni ile birlikte eklemlerin iç yüzeyinde oluşturmuş olduğu iltihaplandırmalar sonucunda ortaya çıkan kronik rahatsızlıklardandır. Uzun dönemli, Tedavisi gerçekleştirilemeyen romatizma, Oluşmuş olduğu eklemlerin arasındaki hareket kabiliyetlerini de kısıtlar.

Günümüzde romatizma tedavisinde kullanıma çıkan tedavi yöntemleri hastalığı tamamen önüne geçemese bile etkisini azaltarak bireyi rahatlatmaktadır. Romatizmaya iyi gelen yiyecekleri günlük olarak beslenme planınıza ekleyerek eklem ağrılarının önüne geçebilirsiniz, Oluşan şişliği beraberinde gelen iltihaplanmalarının şiddetini engelleyebilirsiniz.

Romatizma Ağrılarını Besinlerle Yavaşlatın!

Nar Özü: Son birkaç yıl içerisinde nar özününün romatizma üzerindeki etkileri alanında gerçekleştirilen çalışmalarda hayvanların üzerindeki bulgular, Kemik ve kıkırdaklarda ortaya çıkan iltihaplanmanın önüne geçtiği yönünde.

Düzenli olarak nar suyu ve nar özünün tüketimini gerçekleştirmek romatizmal olarak ağrıların ve şişliklerinde azaltılmasına yardımcı olabilir böylece bu alanda kesin bir kanıt için daha çok bilimsel araştırmaların gerçekleştirmesine ihtiyaç duyulmaktadır.

Balık: Özellikle Somon, Ton Balığı gibi soğuk su balıkları üzerinde bol miktarda Omega Yağ asidi barındırır bu nedenle Omega 3 Yağ Asitleri taşıyan balık romatizma bulgusu olan hastalara iyi gelmektedir.

Keten Tohumu: Balık üzerinde karşımıza çıktığı gibi keten tohumu da oldukça yüksek oranda Omega 3, Omega 6 yağ asitleri ile besin lifi benzeri bir maddeye sahip lignan ürünü içerir.

Romatizma için Yapılacak Doğal Tedaviler

Yukarıda saymış olduğumuz yöntemlerin dışında ek olarak beslenme ve egzersiz hareketlerini uygulamanız size fayda sağlayacaktır. Günlük otuz dakikaya kadar yapılan egzersizler eklemlerinizi çalıştırarak güçlendirecek ve böylece esnekliğe yardımcı olacaktır. Bunun dışında dışarıdan Glutamin desteği yapmanız yararlı olacak.

Add a Comment

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir