Diş Estetiği Hakkında Önemli Bilgiler Nelerdir?

Dış görünüş hepimizin önem verdiği konuların başında gelir. Dış görünüşü güzel bir gülüş tamamlar. Güzel bir gülüş için, sağlıklı dişlere sahip olmalısınız. Sağlıklı dişlere sahip olmak isterseniz, dişlerinizin bakımını düzenli olarak yaptırın. Dişlerinizde eğrilik varsa ya da dişlerinizde çürük nedeniyle eksiklik varsa, diş estetiği yaptırabilirsiniz.

Diş şekilleri ve anatomik yapısı hakkında bilgi sahibi olmak diş estetiğini ilgilendiren tüm alanlarda gereklidir. Diş estetiği yaptırmadan önce neleri bilmelisiniz, diş estetiği faydalı mıdır ya da gerekli midir, diş estetiği hakkında önemli bilgiler nelerdir, merak edenler makalemizi okumaya devam etsinler.

Diş estetiği yaptıran hastalarda; dişlerin istenmeyen renkleri yok edilir, dişler beyazlatılır, dişlerin duruşu düzeltilir, diş estetiğinden sonra, hasta gülerken rahatsız olmaz. Diş estetiği geniş bir alanı kapsar. Diş estetiği, diş eti sağlığı ile ilgilenir, diş etlerinde görünüm olarak sizi rahatsız eden bir durum varsa, bu probleme estetik çözümler sunar.

Dişlerin, dişetlerinin yüzün diğer kısımlarıyla (dudak-çene) ilişkisini değerlendirir, çözümler getirir. Ağız, çene ve dişler tam bir uyum içinde olur. Çene ön tarafta ise ya da ağız tam olarak kapanmıyorsa bu konuda diş estetik cerrahisi size memnun kalacağınız çözümler sunar. Diş estetiği konuşma bozukluklarını oluşturan dişsel sorunlar giderilir. Konuşmadaki bozuklukların giderilmesinde yardımcı olur.

Diş estetiğinde en çok yapılan işlemlerden biri diş beyazlatmadır. Diş beyazlatma iki şekilde yapılır. Mineden dişin iç, yapısına girmiş ve fırçalama ile giderilemeyen lekelerdir.

Dış yüzeyine sigara, çay, kahve gibi boya içeren bazı gıdalardan yapışan renklenmelerdir. Diş taşı temizliği ile bu tip farklı renklenmeler farklı tedaviler gerektirir.

Dişlerin görüntüsünden rahatsız olan herkes diş estetiği yaptırabilir. Ancak diş estetiği yaptırdıktan sonra, tedavinin başarılı olması hastanın davranışlarına bağlıdır. Hasta diş estetiğinden sonra zararlı alışkanlıklarına son vermelidir. Hasta diş estetiği yaptırdıktan sonra sigara içmeye devam ederse dişler bir müddet sonra yine sararmaya başlar. Dişlerin sararmasını önlemek için yılda bir iki defa pekiştirme tedavisi yapılabilir.

Diş beyazlatma işlemini alanında uzman diş hekimlerine yaptırmanız istediğiniz sonucu almanız açısından daha iyi bir seçim olur. Diş beyazlatma işleminde dişler ve diş etleri hiçbir şekilde zarar görmez. Genelde, ilk uygulamada beyazlama başlar. Ancak tam bir beyazlık için 10 seans devam edilmesi tavsiye edilir. Diş beyazlatmada önemli olan dişlerin tamamen beyazlaması değildir. Hastanın yüzüne ve cilt tonuna uygun şekilde dişlerin beyazlaması hastaya daha estetik bir görünüm kazandırır.

Add a Comment

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir